Fettlose Faschingskrapfen
....jo genau. Des gibt´s a . Hot doch mei Tochter vor kurzem Buchteln gmocht. Und im Internet hob i a a wengal herumgstöbert. Is ma des a ins Blickfeld kumma, dass ma die Krapfen jo a ohne Fett und Öl Mocha kaun.
A Germteigrezept hot eh jeda , und stott dass mas in viel Öl aum Herd aussabocht , scholt ma afoch des Backrohr auf 170 - 180 Grad auffi und bochst´s do drinnen.
Hob eh a Bild für Bild Anleitung gmocht. Des anzige wos net so richtig zum Vorschein kummt, is des weiße Randl... Gefüllt wird glei wauns nu hoaß aussakumman.... Und damit die obere Schicht (Haut) zort und woach wird, .... afoch auzuckern und worm unter ana Tortenglocke gem... i sog euchs... A Gedicht. So schön wern net a mol , waun mas aus dem Öl gibt.
Mei Rezept.....
300ml Milch mit 8 El . Zucker und 1 1/2 würfel Germ a Dampfl Mocha... aufpassen des geht so schnö auf....
Des Dampfl in 80 dag Mehl , leeren . Salzen 3 Eier und wirklich an guten Schuss Rum reingeben und zu an glatten Toag kneten... I hob nur an Haundmixa... aber guate 15 Min. sollten es schon sein.
Wärend des Mixens... geb i nu zwa zorte Schnitten Butter dazua.
Danach in gleiche teilen stückeln und gehen lassen... Und wia auf den Bildern schon beschrieben - Bocha!
Des wors.
Gutes gelingen.
25 Kommentare
Du möchtest kommentieren?
Du möchtest zur Diskussion beitragen? Melde Dich an, um Kommentare zu verfassen.